Márciustól újabb partnerek csatlakoztak a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) Közösségi Kártya programjához: az udvarhelyszékiek ezentúl dr. Mátyus Gyula fogorvosi rendelőjében, illetve a székelyudvarhelyi Petry húsüzletben is használhatják közösségi kártyájukat. Péntektől ugyanakkor az SZKA ismét meghirdeti a civil szervezeteknek Ön dönt! pályázatát.

A jelszó továbbra is marad: 1+1= több mint 2% Udvarhelyért!

Azaz a közösségi kártyahasználók most már az új helyszíneken is 1%-os kedvezményben részesülnek vásárlásaik során. Ugyanakkor a vállalkozások további 1%-ot utalnak abba a közösségi alapba, amelyből az alapítvány helyi civil kezdeményezéseket támogat.

A kedvezmény a Petry húsüzletben minden termékre, míg Mátyus doktor rendelőjében egy bizonyos szolgáltatáscsomagra (fogbeültetés, fogimplantáció) érvényes.

Örömteli, hogy egyre több helyi és regionális vállalkozás ismeri fel és vállalja fel, hogy csak nyer, ha a helyi közösséget támogatja. A közösségi kártya révén számos jó dolgot tehetünk, mert az udvarhelyszéki emberek, a közösségi kártyahasználók – ma már közel 15 ezer ember – jó emberek, számukra fontos, hogy jót tehetnek.

Az új vállalkozó partnerek csatlakozásával, a 2009-ben indult Közösségi Kártya programban jelenleg öt helyi vállalkozás vesz részt, ám a tervek, illetve az egyeztetések alapján biztos: ez a szám a közeljövőben nőni fog. Emellett a program vezetői további fejlesztéseken dolgoznak.

Az új partnereknél is lehet szavazni

Alig több mint egy héttel az első Ön dönt! eredményhirdetése után március 18-tól ismét meghirdeti pályázati programját az SZKA: március 29-ig várják az udvarhelyi civil szervezetek, valamint kezdeményezési csoportok jelentkezését, akik eszköz- és anyagbeszerzés, illetve marketing tevékenység támogatására pályázhatnak. Ez alkalommal a közösségi kártya használatából 2015 júniusa és augusztusa között begyűlt pénzt pályáztatja ki az SZKA.

Rendhagyó módon először a szervezetek pályázatait várja az alapítvány, majd ezután kerül sor a szavazásra, amely keretében a kártyahasználók döntenek a pályázatokról. A következő Ön dönt! szavazáson, azaz április folyamán már a Petry húsüzletben, illetve dr. Mátyus Gyula rendelőjében is leadhatják pénztárjegy voksaikat.