Végéhez közeledik YouthBank programunk adománygyűjtő része: az elmúlt három hónapban a tizenegy fős, önkéntes diákokból álló csapat közel négyezer lejt gyűjtött össze, amelyet a projekt finanszírozására fordítanak majd.

A fiatalok a hetedik kiadáshoz érkező program keretében eddig három adománygyűjtő akciót szerveztek: december elején Mikulás vásárt szerveztek Székelyudvarhely központjában, majd részt vettek a Karácsonyi vásáron is, illetve ezekkel a programokkal párhuzamosan kedvezménykártyát is kínáltak.

A YouthBank önkéntesei első adománygyűjtő rendezvényük, vagyis a Mikulás vásár keretében használt játékokat, illetve könyveket árusítottak, a három napon át tartó akciónak köszönhetően pedig 1700 lej gyűlt a program pénzalapjába. A játékvásáron begyűlt pénzösszeget az OTP Bank székelyudvarhelyi fiókja megduplázta.

A fiatalok az Udvarhelyi Fiatal Fotósklub tagjainak társaságában a Karácsonyi vásáron is ott voltak, az egyhetes rendezvényen Székelyudvarhelyről készült kreatív fotókat, illetve Para István által jegyzett egyedi karikatúrákat kínáltak eladásra. A kitartó munkának meglett az eredménye, a diákok összesen közel 1100 lejt gyűjtöttek, ráadásul a Merkúr Áruház, valamint a Romantika Étterem támogatásával árusított töltött káposztákból további 500 lej bevételük származott.

Párhuzamosan zajlott ugyanakkor a YouthBank csapat egy másik adománygyűjtő akciója is: kedvezménykártyát kínáltak a székelyudvarhelyi középiskolásoknak, amelyet decemberben és januárban lehetett levásárolni a kártyán feltüntetett üzletekben. Az így begyűlt 135 lej ugyan elmarad a többi program teljesítménye mögött, az önkéntesek örültek, hogy új kezdeményezésük is növelte azt a pénzalapot, amelyet még ebben a hónapban kipályáztatnak kortársaik között. A diákok ugyanis március 4-ig várják a középiskolások pályázatait.

Önkénteseink egyébként addig sem pihennek, meg sem állnak az ősszel kitűzött 5 ezer lejes célig, ugyanis a székelyudvarhelyi önkormányzat duplázó ígéretének tudatában még mindig akadnak adománygyűjtő ötleteik.