December 10-én átadtuk a székelyudvarhelyi kórház gyermek- és fertőző osztályain a Gyermekbarát kórház programunk keretében vásárolt ajándékokat. A most átadott játékokat, illetve használati tárgyakat a Fuss NEKI! adománygyűjtő akción gyűlt támogatásból vásároltuk meg: az akción 12-en szaladtak projektünkért, 87 támogatótól pedig összesen 8 161 lej gyűlt. A begyűlt összegből most 6 328 lejt költöttünk el, ebből társas-, illetve zenélő játékokat, csészéket, tányérokat, lepedőket, gyermekbútorokat, sötétítőket, ágyneműket, és biliket vásároltunk. Mindezt természetesen az osztályokon dolgozókkal egyeztetve, hogy tudjuk, milyen prioritások vannak.

Az adománygyűjtő akción begyűlt támogatás mellett ugyanakkor érkeztek pro bono felajánlások is: a Firhang kft. anyagok varrásával, az Árnika játékokkal járult hozzá akciónkhoz. A Kaláka Plusz keretén belül pedig a Pro Vita, a Maxoll, az RDE, valamint a Boró Info támogatott.

A fennmaradó összeget a projekt egy későbbi szakaszában használjuk fel, amikor bekeretezett gyermekrajzok kerülnek a falakra, a zöld övezetben pedig egy játszótér készül. A továbbiakban ugyanakkor önkénteseink segítségével, mesefigurákkal díszítünk egy kórtermet a gyermekosztályon.

Az ajándékátadással ugyan lezárult Gyermekbarát kór¬ház projektünk első szakasza, de az adománygyűjtés folytatódik, jelenleg is zajlik SMS kampányunk, az itt befolyt összeget, illetve a Kaláka Plusz során begyűlt támogatásokat a program második felében használjuk fel.

SMS kampányunk során a támogatók a 8837-es telefonszámra küldhetnek szöveges üzenetet, ezáltal pedig 2 euróval járulnak hozzá a program sikeréhez.