Idén harmadik alkalommal hirdettük meg az Ön Dönt pályázatunkat, amely ez esetben kimondottan a vidéken bejegyzett és/vagy tevékenységüket vidéken kifejtő civil szervezeteknek szól. Tíz civil szervezet jelentkezett. A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni. Az erre a célra összegyűjtött pénzalap 12.000 ron, ez az összeg legalább 3 projekt finanszírozását teszi lehetővé.

A következő szervezetek pályáztak:

  1. Ülkei Önkéntes Tűzoltó Egyesület
  2. Ülkéért Alapítvány
  3. Felsősófalvi Kodáros Egyesület
  4. Udvarhelyszéki Cserkészekért Egyesület
  5. Székelymuzsnai Nők Egyesülete
  6. Pro Life Alapítvány
  7. Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete
  8. Farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület
  9. Csicser Lovarda Egyesület
  10. Ház a Holnapért Egyesület

 

Hogyan dönthet?

Szavazzon arra a civil szervezetre / pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget. A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper, a Merkúr, a Harmopan (szombatfalvi és betlenfalvi) üzletekben és a Réka Gyógyszertárban. Vásárlás után írja rá a kasszaszalag hátára azt a számot, amelyik pályázatra szavaz, majd adja oda a pénztárosnak. Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol 2015. november 17. – december 1. között.

Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!

 

Ön Dönt projektek

Alább bemutatkoznak a szervezetek:

[accordion][accordion_item title=”1. Ülkei Önkéntes Tűzoltó Egyesület”]

Elő kell segíteni a közösségért tenni akaró emberek speciális tudásának megszerzését, felkészítését, ezért erősíteni kell a szervezetek társadalmi megbecsülését, ismertségét és elismertségét.

Eszköz és anyagbeszerzés: videoprojektor.

Igényelt összeg: 2204 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”2. Ülkéért Alapítvány”]

Mi, az Ülkéért Alapítványnál azt szeretnénk, amit minden szülő: jobb jövőt a gyerekeinknek, ezért elsődleges célunk közösségünk megerősítése, hogy majd ők jobb környezetben nőjenek fel.

Eszköz és anyagbeszerzés: játszótér.

Igényelt összeg: 3960 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”3. Felsősófalvi Kodáros Egyesület”]

Egy hordozható számítógépet és egy nyomtatót szeretnénk beszerezni. Fontos számunkra, hogy rendezvényeinken és tevékenységeink keretében legyenek eszközeink, hiszen mindezek nélkül tapasztaltuk, hogy több kiadásunk van az adott rendezvényen és ezeket a kiadásokat csökkenteni szeretnénk és hatékonyabbá tenni tevékenységünket.

Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, nyomtató

Igényelt összeg: 1800 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”4. Udvarhelyszéki Cserkészekért Egyesület”]

Az Udvarhelyszéki Cserkészekért Egyesület fontos küldetése az ifjúságnevelés, melynek szerves része a nyári jutalomtábor az egész éves munka/tanulás díjazásaképp. A táborokban Udvarhelyszék fiataljai megtanulják a természetben való élés alapjait és az alapvető környezetvédelmi szabályainkat. Honismereti és Magyarságtörténeti illetve erkölcsös, vallásos nevelésben részesülnek. A táborok minőségi és gyerek-létszámbeli növekedése érdekében kérjük az önök segítségét.

Eszköz és anyagbeszerzés: konyhai eszközök, felszerelések.

Igényelt összeg: 4000 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”5. Székelymuzsnai Nők Egyesülete”]

Egyesületünk céljai közé tartozik a közösség összekovácsolása, hagyományaink megélése és továbbadása, az emberekhez eljuttatni más értékeket, mint amit a médián keresztül megkaphatnak. Mindezek megvalósításához lenne szükségünk a projektorra, kivetítő vászonra és hangfalakra.

Eszköz és anyagbeszerzés: projektor, vetítővászon, hangfalak.

Igényelt összeg: 1798 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”6. Pro Life Alapítvány”]

Alapítványunk felsőboldogfalvi alkotóműhelyébe járó gyerekek festeni, rajzolni tanulhatnak, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Az alkotás során, a tapasztalatok útján közelebb kerülnek a világ törvényszerűségeinek és önmaguk megismeréséhez, kézügyességük, kreativitásuk, problémamegoldó készségük fejlődik, ismerkednek, barátkoznak, szabadidejüket hasznosan töltik. Gyere el te is, ne hagyd elveszni tehetséged!

Eszköz és anyagbeszerzés: alapanyagok, eszközök kézműves tevékenységekhez.

Igényelt összeg: 4000 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”7. Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete”]

Értékünk az egészséges gyermek! Célunk a babákat váró és kisbabákat nevelő édesanyák és családjaik segítése. Döntésével Ön is hozzájárulhat, hogy az „Udvarhelyszéki Anyák” egyesülete érdemben tudja bátorítani, hiteles információval segíteni a családokat különböző rendezvényeken.

Eszköz és anyagbeszerzés: rendezvénysátor.

Igényelt összeg: 3870 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”8. Farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület”]

Mi értékeljük és hirdetjük Tamási Áron szellemi hagyatékának nagyságát. Segítsen Ön is, hogy tehessünk ezután is szűkebb és tágabb közösségünk szellemi értékeinek gyarapításában!

Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, multifunkcionális nyomtató.

Igényelt összeg: 3719 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”10. Csicser Lovarda Egyesület”]

A Csicser Lovarda fő célkitűzése az emberek (elsősorban a gyerekek) és a lovak közti kapcsolat létrehozása és elmélyítése. Fontos, hogy ebben a gépiesedett világban megállni, egymásra figyelni, fizikai munkát végezni és az adott szavunkat megtartani is megtanítsuk gyermekeinket. Erre biztosítunk lehetőséget lovagoltatás, közös programok (tőborok, tűrák, versenyek) alkalmával. Lovagoltatunk terápiás jelleggel is. Kicsalunk a természetbe, és ha megszereted, nem kívánkozol vissza a városba.

Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, multifunkcionális nyomtató.

Igényelt összeg: 3833 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”11. Ház a Holnapért Egyesület”]

A Ház a Holnapért Egyesület árva és félárva gyermekek lelki-szellemi és fizikai fejlődéséhez járul hozzá. Ennek érdekében hangszereket szeretnénk vásárolni. A zene, az éneklés, a ritmus a gyermek természetes szükséglete, a személyiség fejlődésében meghatározó funkciója van. Fejleszti a gyermek kognitív, érzelmi, társadalmi, nyelvi és fizikai készségeit, a társakkal való együttműködésre való hajlandóságot és a közösségi érzést. Zenéléssel, énekléssel, szabadon kifejezhetik érzelmeiket, sok-sok örömöt és felszabadultságot kapnak. Mindezek által megtapasztalják a közösség értékeit. A hangszerek segítségével szeretnénk ráhangolódni az adventi és karácsonyi ünnepekre is.

Eszköz és anyagbeszerzés: hangszerek.

Igényelt összeg: 3990 RON

[/accordion_item]