A Közösségi Alapítvány 2015 januárjától kezdve egy 6 hónapos pilóta projekt keretében érettségi felkészítő programot szervezett matematikából és román nyelv és irodalomból. A 10 fős csoport próba érettségi eredményeihez képest a programnak köszönhetően mindkét tárgyból több mint 2 jeggyel magasabb eredményeket értek el és sikeresen érettségiztek, továbbá sikeresen felvételiztek az egyetemre.

A program eme sikerén felbuzdulva, továbbá a diákok érdeklődésének és igényének is eleget téve, újra meghirdetjük a felkészítő programunkat ezúton 8-os és 12-es udvarhelyszéki diákok részére.

A program térítésmentesen, azaz ösztöndíjszerűen ajánlja a felkészítőt az abban részt vevő diákok számára. A helyek száma azonban korlátozott és előzetes teszteléshez kötött. Számunkra nagyon fontos, hogy elkötelezett, tanulni vágyó diákoknak tudjunk segítséget nyújtani.

Jelentkezési határidő: október 30.

Jelentkezési feltételek:

  • bármely udvarhelyszéki 8-os és 12-es diák jelentkezhet, eddigi tanulmányi előmeneteltől függetlenül
  • a jelentkezéshez ki kell tölteni egy egyszerű űrlapot és behozni a Közösségi Alapítvány irodájába (Kossuth Lajos u. 20. – az udvarban) október 30-án du. 14 óráig

A kiválasztás menete:

  • a jelentkezők értesítést kapnak arról, hogy mikor kerül sor a tesztelésre románból és matematikából (tervezett időpont valamikor nov. 2-13. között)
  • a teszt-eredmények alapján eredményhirdetés: nov. 16-20. között

A felkészítő program november 23-án kezdődik majd.

A program szakmai vezetői: Bíró G. Albert tanár úr és Ambrus Hajnalka tanárnő.