Október elején indul az Építsd a jövőd elnevezésű programunk képzéssorozata, mellyel vállalkozás indítására szeretnénk ösztönözni azokat a 18 és 29 év közötti helyi fiatalokat, akik késztetést éreznek arra, hogy ezen a pályán próbáljanak szerencsét.

Az Építsd a jövőd egy olyan gyakorlatias vállalkozásfejlesztő képzéssorozat, amelyen az oktatás mellett helyi vállalkozókkal való beszélgetések, illetve a hozzájuk való látogatások révén is motiválnánk a fiatalokat. Célunk, olyan átfogó ismereteket nyújtani a vállalkozás indításától kezdve, a pénzügyi tervezésen át egészen a marketingig, amelyek segítségükre lehetnek az ifjú vállalkozóknak. A tanfolyam öt modulból áll, mindegyik modul két napos műhelymunka keretében valósul meg.

A képzést kiegészítendő tevékenység az úgynevezett vállalkozói inkubátor, mely keretében rövid előadásokra, kerekasztal-beszélgetésekre kerül sor haladó szellemiségű és sikeres helyi vállalkozókkal. A projekt keretében ugyanakkor egy mentorprogramot is indítunk, amellyel támogatni szeretnénk a képzés után induló vállalkozások életképességét és sikerét.

Az ingyenes képzésre olyan 18 és 29 év közötti tanuló, vagy munkát kereső fiatalok jelentkezését várjuk, akik úgy gondolják, van már vállalkozási ötletük és akaratuk annak megvalósítására.

A programra jelentkezni október 1-jéig lehet az SZKA Kossuth utcai székhelyén (Kossuth utca 20. szám, Kossuth udvar): a jelentkezőktől egy önéletrajzot, valamint rövid motivációs levelet várunk. A csoport létszáma 15 fő. A programról további információkért keressék Kilyén Melánia projektvezetőt, a melania@szka.org címen.

A projekt Horvátország, Írország, Németország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, valamint Románia együttműködésében valósul meg. A program koordinátorai a Berlini Nemzetközi Akadémia (International Academy Berlin – INA) és a YEPP Nemzetközi Segítő Központ. Támogató: az Európai Unió ERASMUS+ programja.