Június 18-án, csütörtökön tartottuk a YouthBank-programunk záróünnepségét, ahol a résztvevő fiatalok bemutatták az idén megvalósított projektjeiket. A YouthBank tagjai közül Vladár Tünde és Simó Anita számolt be arról, hogy miből is gyűjtötték össze az idei pénzalapot, illetve mesélték el, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük az elmúlt év során: a fiatalok a különböző adománygyűjtő tevékenységének köszönhetően 5375 lejt gyűjtöttek, ezt az összeget később a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal megduplázta, így 10 ezer lejes pénzalappal indult a program.

A youthbankos fiatalok a város középiskoláiban hirdették meg támogatási programot, végül hét, a diákok által összeállított pályázatot támogattunk: támogatásban részesült az Udvarhelyi Fiatal Fotósklub, a Harmatcseppek Szeretetszolgálat, a Gereben néptánccsoport, a Footballers, az Ébredés diáklap, 1st Attempt zenekar és a Cserkészpajtás cserkészcsapat. Utóbbi egyébként a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumban található cserkészotthon felújítására pályázott, ez a helyiség adott otthont az évadzáró ünnepségünknek is.

A YouthBank-csapatot bátor diákok alkották, akik nem ijedtek meg a kihívásoktól, megtanulták, hogy miről szól az adománygyűjtés, hogyan is zajlik egy projekt kivitelezése, megvalósítása. Sikeres évadot zártunk, ősszel pedig elindul a hetedik évad is, amelyre szívesen várjuk a fiatalokat, régieket és újakat egyaránt.