Munkatársunk részvételével egyhetes szakmai találkozón vitatták meg az Építsd a jövőd! elnevezésű projektet a programban résztvevő partnerországok küldöttei .

Az április végi megbeszélésen, melyet a németországi Görlitzben tartottak, a nyolc ország (Horvátország, Írország, Németország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, valamint Románia) képviselői kidolgozták annak a projektnek a részleteit, melynek célja, hogy segítsék azokat a 18-29 év közötti fiatalokat, akik vállalkozás elindítását tervezik. A fiatalokat vállalkozói készségeik fejlesztésével, illetve gyakorlati oktatással ösztönöznék a cégalapításra – ami egyébként nem feltétele a projektben való részvételnek.

A találkozó során a küldöttek kidolgozták a képzés programjának alapjait. A tanfolyam öt nagy területet fed majd le: az alapvető vállalkozói ismeretek elsajátítása (1-es modul), az egyes ötletek kidolgozása, illetve kreatív technikák (2-es modul), ezt pedig marketing ismeretek elsajátítása követi (3-as modul). A képzés utolsó két része a vállalkozás működtetésével illetve a fenntarthatóság és a fejleszthetőség kérdéskörével foglalkozik. (4-es, 5-ös modul).

Az ősszel induló projekt célcsoportját tizenöt helyi fiatal képezi, őket a tréning nyilvános meghirdetése után, szeptemberben válogatjuk be.

A projekt koordinátorai a Berlini Nemzetközi Akadémia (International Academy Berlin – INA) és a YEPP Nemzetközi Segítő Központ.

A programról további információkért keressék Kilyén Melánia projektvezetőt a melania@szka.org címen.