Idén első alkalommal hirdettük meg Ön Dönt pályázati felhívásunkat. Nyolc civil szervezet kérelme került elfogadásra. A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni. Az erre a célra összegyűjtött pénzalap 12.000 ron, ez az összeg legalább 3 projekt finanszírozását teszi lehetővé.

A következő szervezetek pályáztak:

  1. Elek Apó Unokái Egyesület
  2. Tehetség és Szorgalom Alapítvány
  3. Kaszaj Kulturális Egyesület
  4. Cserkészpajtás Egyesület
  5. Kerekerdő Waldorf Egyesület
  6. Prizma Egyesület – Nagyító
  7. Kékiringó Alapítvány
  8. Orbán Alapítvány

 

Hogyan dönthet?

Szavazzon arra a civil szervezetre / pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget. A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper, a Merkúr üzletekben és a Réka Gyógyszertárban. Vásárlás után írja rá a kasszaszalag hátára azt a számot, amelyik pályázatra szavaz, majd adja oda a pénztárosnak. Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol 2015. április 24 – május 5. között.

Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!

[separator small=”true”]

Ön Dönt projektek

Alább bemutatkoznak a szervezetek:

[accordion][accordion_item title=”1. Elek Apó Unokái Egyesület”]

A Benedek Elek Pedagógiai Líceum elemi osztályai step by step alternatív módszerrel működnek, amely megkívánja a modern multimédiás eszközök használatát. A módszer hatékonyságát segítik az általunk megpályázott eszközök: színes lézernyomtató, fényképezőgép és számítógép. A gyerekek motivációját, tanuláshoz való viszonyulását nagymértékben befolyásolják, általuk a szülők is betekintést nyerhetnek a gyerekek mindennapi iskolai életébe. Köszönjük, hogy szavazatával hozzájárul pályázatunk sikeréhez.

Eszköz és anyagbeszerzés: színes lézernyomtató, fényképezőgép, számítógép

Igényelt összeg: 3.960 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”2. Tehetség és Szorgalom Alapítvány”]

Alternatív módszerek használata az oktató-nevelői munkában a hagyományos  oktatási módszerek és eszközök mellett. Mindezt megvalósíthatjuk, ha rendelkezünk megfelelő audio-vizuális eszközökkel. Akkor lenne hatékonyabb a mindennapi oktatás, ha megfelelő mobilis számítógéppel meg hangfallal rendelkezne a 0-4 osztály közössége, ami feltétele lenne a már meglévő projektor használatának. A projektor lassan létfontosságú lesz, mert megjelentek a piacon a digitális tankönyvek

„Kedves anyukák és apukák
Mireánk vár a világ
Szavazzatok nagymamák és nagypapák,
Hogy bölcsekké válhassunk mihamarább.”

Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, hangfal.

Igényelt összeg: 2.970 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”3. Kaszaj Kulturális Egyesület”]

Népzenei hagyományaink megismerése, elsajátítása és gyakorlása minden másnál jobban szolgálja az újabb nemzedékek közösséggé szervezését, anyanyelvi képességeiket és nyitottságukat a saját, illetve más nemzetiségek kultúrája felé. A ma élő táncház élménye mozgásba lendítette a saját gyökereik iránt érdeklődő városi fiatalok fantáziáját, amikor az addig alig ismert dallamok érzelmekkel töltődtek. Egyesületünk rendezvényei nevelő szerepet töltenek be, ráadásul ezek a fiatalok úgy sajátíthatják el az identitásunkat meghatározó népi kultúra elemeit, alapjait, hogy annak minden pillanata élmény számunkra, így ismerkednek népünk szellemi, tárgyi értékeivel. Székelyudvarhely magyar nyelvű művelődési életéhez egyesületünk a legjobb minőségi munkával járult hozzá.

Eszköz és anyagbeszerzés: vonós hangszerek (nagybőgő, hegedű)

Igényelt összeg: 3.200 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”4. Cserkészpajtás Egyesület”]

A Cserkészpajtás Egyesület célja kiegészíteni a család, az iskola, az egyház, a társadalom fiatalokra gyakorolt nevelő hatását annak érdekében, hogy a társadalmat olyan életrevaló, magabiztos, elkötelezett egészséges polgárok alkossák, akiknek fontos, hogy önmaguk folyamatos nevelése által a társadalom hasznára legyenek és egyben Isten felé növekedjenek. Szavazatával Ön is hozzájárulhat közel 90 gyerek tábori eledelének előállításához. A Z. Sebess József cserkészcsapat hosszú évek óta gondozza és magáénak érzi az ifjúság testi és lelki nevelését! Kérjük, támogassa csapatunkat!

Eszköz és anyagbeszerzés: konyhasátor, konyhai felszerelések, távbeszélő

Igényelt összeg: 3.334 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”5. Kerekerdő Waldorf Egyesület”]

Waldorf óvodát, majd iskolát szeretnénk indítani Udvarhelyen. A nevelést nem lehet elég korán kezdeni ezért kismamáknak, illetve 0-3 éves gyerekeknek és anyukáiknak fogunk kreatív, játékos foglalkozásokat tartani.

Eszköz és anyagbeszerzés: alapanyagok a gyerekek tevékenységeihez

Igényelt összeg: 3.792 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”6. Prizma Egyesület – Nagyító”]

Ha te is egyike vagy az 1008 diáknak, aki részt vett már nagyítós hétvégén, vagy szülőként megtapasztaltad kamasz csemetéden a változást, akkor szavazz ránk. Könnyítsd meg a munkánkat azzal, hogy ránk szavazol, mi pedig egy multifunkcionális nyomtatóhoz jutunk, ami elengedhetetlen a hétvégék előkészítéséhez. Ha semmit sem tudsz a Nagyítóról, akkor keress ránk a Facebookon vagy a nagyito.hu weboldalon, megéri.

Eszköz és anyagbeszerzés: multifunkcionális nyomtató

Igényelt összeg: 764 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”7. Kékiringó Alapítvány”]

„Vigyázzunk, hogy ki ne haljanak az éneklő népek, a mítoszalkotó népek, a képíró asszonyok és faragó emberek, mert az ember hal ki velük” (Juhász Ferenc). Alapítványunk és az azonos nevű tánccsoport önerőből próbálja megvalósítani programjait, rendezvényeit, igyekszik elvinni vidékünk hírét, hagyományait a nagyvilágba. Nem áll mögöttünk intézmény, város, csak vezetőnk és a szülői közösség. Ezért minden kicsi támogatásnak nagyon örülünk és hálásan köszönjük.

Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, multifunkcionális nyomtató

Igényelt összeg: 4.000 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”8. Orbán Alapítvány”]

Az Orbán Alapítvány keretén belül működő Rehabilitációs és Fejlesztő Központ és Bice-Bóca Iskola a foglalkozásaik pozitív minőségi változását is szem előtt tartja. A táblagépek és az oktatóprogramok új lehetőségeket teremtenek a halmozottan sérült gyerekek fejlesztésében, mint didaktikai eszközök. Fejleszthető vele: a finommotorika, figyelem, észlelés, emlékezet, alak-háttér, sorrendiség, ok-okozat kapcsolata, beszédmotorika, kommunikáció, vizuo-motoros koordináció. A zeneterápia eszköztárát is bővíthetjük vele, illetve a szabadidős tevékenységek aktív eszköze lehet. Mindezek segítik a felfedezést és a fejlődést, az életminőség javulását.

Eszköz és anyagbeszerzés: táblagépek, oktatóprogramok

Igényelt összeg: 3.985 RON

[/accordion_item]

[/accordion]

[spacer height=”20px”]

[separator small=”true”]

A projekt megvalósulását az SEE 2009-2014 Program támogatja a romániai Civil Alap keretében.
Jelen kiadvány tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

[column size=”col-6″ bottom_margin=”false”][/column]

[column size=”col-6″ last_column=”true” bottom_margin=”false”][/column]