A Közösségi Alapítvány 2015 januárjában indította el román nyelv és irodalom, illetve matematika felkészítő programját. A programban 10 középiskolás diák vesz részt kitartóan. Ez a létszám a tanuló és oktató közötti hatékony együttműködést, illetve a személyre szabott odafigyelést teszi lehetővé. A márciusban sorra került próbaérettségi eremények a program sikerességét igazolják, hiszen diákjaink átlagosan számolva román nyelv és irodalomból 0,90 pontos, míg matematikából 1,50 pontos javítást ereményeztek a tavalyi vizsgáik eredményeihez képest.

A program elindításában fontos szempont volt számunkra a román nyelv és irodalom, valamint a matematika felkészítők módszertani és formai összehangolása. Ugyanakkor kiemelt szempont volt, hogy a diákok elszántságról tegyenek tanubizonyságot. A csoportba így felvételi alapján kerültek be a diákok. Nem volt kizáró feltétel a múltbéli gyenge teljesítmény. Abból indultunk ki, amit a tanuló már tud és személyre szabtuk az oktatók beavatkozásait és elvárásait.

Mindkét tantárgyból előzetesen kidolgozott dokumentum és videó formátumú oktatási segédletek állnak a tanulók rendelkezésére. Ezek a segédanyagok az oktatók – Ambrus Hajnalka és Bíró Albert – kitartó és hozzáértő, kreatív munkájának az eredményei.

Oktatóink segítséget nyújtanak a diákoknak a továbbtanuláshoz szükséges információkkal és kapcsolatépítéssel is.