A Közösségi Alapítvány egy új projektet indít, melyet egy széleskörű nemzetközi partnerségben valósít meg. Az Építsd a jövőd! elnevezésű projekt célja, hogy vállalkozás elindítására ösztönözze a 18-29 év közötti fiatalokat. Kilenc európai országban valósul meg egyszerre: Horvátország, Írország, Németország, Nagy-Britannia, Olaszország, Románia, Spanyolország és Szlovákiában. A projekt koordinátorai a Berlini Nemzetközi Akadémia (International Academy Berlin – INA) és a YEPP Nemzetközi Segítő Központ. A megvalósítás időtartama: 2015. február 1. – 2017. január 31.Támogató: az Európai Unió ERASMUS + programja.

A projekt során a fiatalok vállalkozók bevonásával közvetlenül szerezhetnek ismereteket a vállalkozói világ mindennapi nehézségeiről, sikereiről, buktatóiról. Ezáltal készülnek majd fel egy saját vállalkozás elindítására.

A projekt két fő tevékenysége:

  1. gyakorlatorientált képzés fiatalok számára
  2. statégiai tervezés a helyi vállalkozások megerősítésére

 

A képzéssorozatot, mely ősszel kezdődik, szakember vezeti. Ez majd kiegészül on-line képzéssel és helyi vállalkozókkal való személyes találkozásokkal is.

Létrehozunk majd egy Vállalkozói Inkubátort is, mely helyet ad majd a helyi városvezetés, vállalkozók és fiatalok közötti párbeszédnek.

A programról további információkért keressék Kilyén Melánát, a projektvezetőt: melania@szka.org.