A Mikulás ihlette adománygyűjtő tevékenység a YouthBank önkéntes program (7 középiskolás önkéntes vesz részt) és az Udvarhelyi Fiatal Fotósklub partnerségében zajlik.

A projekt időtartama két hét, 2014. november 17.–december 5.

Ezen időszakban a város összes iskola és napközi/óvodájába adománygyűjtő dobozokat helyezünk ki, amibe játék, plüss állat, könyv, illetve csoki, édesség adományokat várunk az intézmény gyerekeitől. Az adomány lehet bármely kis, illetve nagy értékű, a lényeg, hogy segíts legalább három emberen, tehát legalább 3 játék, könyv vagy 3 csoki. A játékok, könyvek lehetnek használtak is, de csak olyan állapotban, hogy annak tudjon örvendeni bármely gyerek.

Az összegyűlt adományokat a YouthBank ás a Fiatal Fotósklub önkéntesei a Mikulás vásár (december 2-3-4-5, déli 12-16 óra között) keretében árusítják nagyon jutányos áron.

Az így begyűlt összeg a YouthBank és a Fiatal Fotósklub jövőbeli pénzalapját fogja támogatni, amire a város diákjai és civil szervezetei pályázhatnak jótákony célokra, illetve a tavalyi évhez hasonlóan, árva gyerekek számára adományozunk játékokat, édességet a Simó Megsegítő Egyesület részére.

A vásáron begyűlt összeget az OTP Bank megduplázza, illetve a YouthBank program idei főtámogatója Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala.

[separator small=”true”]

Ajándékozzuk meg a gyerekeket, akiknek nem jut új játékra!