Idén harmadik alkalommal hirdetettük meg az Ön Dönt pályázatunkat, amely ez esetben kimondottan a vidéken bejegyzett és/vagy tevékenységüket vidéken kifejtő civil szervezeteknek szól. Tíz civil szervezet jelentkezett. A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni. Az erre a célra összegyűjtött pénzalap 20.000 ron, ez az összeg legalább 5 projekt finanszírozását teszi lehetővé.

A következő szervezetek pályáztak:

  1. Három Hegy Ifjúsági Egyesület
  2. Székelymuzsnai Nők Egyesülete
  3. Gyepesért Egyesület
  4. Égéért Egyesület
  5. Pro Life Alapítvány
  6. Városfalva Egyesület
  7. Farkaslaki „Tamási Áron” Egyesület
  8. Pro Derzs Ifjúsági Alapítvány
  9. Székelygyümölcs Egyesület
  10. Ház a Holnapért Egyesület

Hogyan dönthet?

Szavazzon arra a civil szervezetre / pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget. A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper, a Merkúr üzletekben és a Réka Gyógyszertárban. Vásárlás után írja rá a kasszaszalag hátára azt a számot, amelyik pályázatra szavaz, majd adja oda a pénztárosnak. Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol 2014. november 29. – december 10. között.

Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!

Ön Dönt!

 

 

Ön Dönt projektek

Alább bemutatkoznak a szervezetek:

[accordion]

[accordion_item title=”1. Három Hegy Ifjúsági Egyesület”]

Egyesületünk 4 éve tevékenykedik Béta, Székelydobó és Vágás falvaiban. Évente több mint tíz rendezvényt bonyolítunk le, többnyire ifjúsági, kulturális és közösségépítés témakörökben. Nagy szükségünk van egy olyan központra, irodára, ahol megfelelő körülmények között dolgozhatunk. Ezidáig különböző, ideiglenes termekben hányódtunk, ami nagyban hátráltatott programjaink megszervezésében. Az a lehetőség adódott, hogy 2015 januárjától saját székhelyre költözhetünk, amit be szeretnénk rendezni irodai kellékekkel ahhoz, hogy rendezvényeinknek megfelelő teret biztosítsunk.

Eszköz és anyagbeszerzés: irodai bútorok, irodai eszközök, videoprojektor.

Igényelt összeg: 4.000 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”2. Székelymuzsnai Nők Egyesülete”]

A székelymuzsnai Nőegylet két éve alakult, azóta rengeteg értékes programmal tudtuk megajándékozni kis faluközösségünket. Nem rég váltunk egyesületté, így most már Székelymuzsnai Nők Egyesületként szeretnénk munkánkkal közösségünket szolgálni, azáltal, hogy rég elfelejtett sajátos hagyományainkat felelevenítve újra összehozzuk falus társainkat és az elszármazottakat. Idei téli projektünk, „A muzsnai fonó” is ezt a célt szolgálná, ahol együtt varrhatnánk, hímezhetnénk, horgolhatnánk, emlékezetes pillanatokat élve meg.

PR és marketingtevékenység: alapanyagok a fonóba (fonal, cérna, tű, olló, varrókeret, vászon, lenvászon, gyűszű, stb.).

Igényelt összeg: 2.220 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”3. Gyepesért Egyesület”]

A hagyományok tisztelete, továbbvitele egymás tiszteletére és emberségre nevel. Jelen projektben a Gyepesért Egyesület tagjai szövésre alkalmas fonalat szeretnének vásárolni, amiből székelyruha varrásához szükséges anyagot szőnek. A megszőtt anyagból 3 darab székelyruha lesz varrva, amiket a helyi kórustagok fognak használni.

Eszköz és anyagbeszerzés: székelyruha.

Igényelt összeg: 3.915 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”4. Égéért Egyesület”]

Célunk a kulturális örökség megtartása, a szellemi élet felélesztése, a megélhetés elősegítése, a megmaradás Égében, Székelyföld e kicsi, tömbben is szórványosodás által veszélyeztetett falujában. Amihez elengedhetetlen a kezdeményező és élő közösség. A közösségépítést, a közösségi lét különféle rendezvényeit, megnyilvánulási alkalmait szolgálja a beszerzendő bútorzat.

Eszköz és anyagbeszerzés: bútorok (asztal, szék, pad, szekrény, tároló láda, fogas, függönytartó).

Igényelt összeg: 3.105 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”5. Pro Life Alapítvány”]

Kellemes környezetben, jó hangulatban töltenéd el szabadidődet? Szeretsz festeni, rajzolni, kézműveskedni és szívügyed a környezetvédelem? Kapcsolódj be tevékenységeinkbe amennyiben még nem vagy tizenöt éves. Ha már betöltötted, kérünk támogasd a projektünket szavazatoddal, hogy minél több gyereknek megadasson a lehetőség, hogy fejleszthesse szépérzékét, kreativitását, kézügyességét, örömét lelehesse az alkotásban és kamatoztathassa tehetségét.

PR és marketing tevékenység: 1 db. laptop, alapanyagok kézműves tevékenységekhez.

Igényelt összeg: 4.000 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”6. Városfalva Egyesület”]

A diavetítő megvásárlásával egy kis színt szeretnénk vinni a falusi gyerekek mindennapjaiba. Vidéken nem kínálkozik annyi kulturális program és főleg óvodás gyerekeknek lenne fontos, hogy a silány minőségű rajzfilmek helyett egy emészthetőbb, korosztályuknak megfelelő és lassabb tempójú vizuális élményben részesüljenek.

Eszköz és anyagbeszerzés: diavetítő, diafilmek.

Igényelt összeg: 1.900 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”7. Farkaslaki „Tamási Áron” Művelődési Egyesület”]

Tamási Áron szülőfalujában működik egy egyesület, mely nagy székely írónk nevét viseli. Ez az egyesület nemcsak az íróról emlékezik meg, de rendezvényeket szervez, értéket őriz és közvetít, ám még nincsenek multimédiás eszközei. A mai világban, a pályázatok világában, értékmegőrzéshez eszközökre is szükség van. Ezek beszerzésében segít,aki támogatja pályázatunkat, melynek címe: „Hogy Farkaslakán is …otthon legyünk benne”.

Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, multifunkcionális lézer nyomtató, videoprojektor.

Igényelt összeg: 3.634 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”8. Pro Derzs Ifjúsági Alapítvány”]

A Pro Derzs Ifjúsági Alapítvány úgy próbálja szolgálni közösségét, hogy a rendtartó székely falu szellemében az ősöktől kapott örökséget megtartva tovább adja azt az utánunk jövő nemzedéknek. Ezáltal Székelyderzs tovább írhatja több évszázados történelmét egy szebb és zöldebb Udvarhelyszéken, benne a Világörökség erődtemplomával.

Eszköz és anyagbeszerzés: bokorvágó, benzines fűnyíró gép.

Igényelt összeg: 3.928 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”10. Székelygyümölcs Egyesület”]

Kommunikálni és adatokat hatékonyan feldolgozni manapság már elképzelhetetlen minőségi IT eszközök nélkül, ezért céljaink között szerepel eszközparkunk folyamatos frissítése és bővítése. A pályázat révén megtettük az első lépést egy mobil számítógép (laptop) vásárlásával.

Eszköz és anyagbeszerzés: laptop.

Igényelt összeg: 2.969 RON

[/accordion_item]

[accordion_item title=”11. Ház a Holnapért Egyesület”]

A Ház a Holnapért Egyesület árvák, félárvák és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek lelki-szellemi és fizikai fejlődéséhez járul hozzá. Ennek érdekében társasjátékokat szeretnénk vásárolni, amelyek készségeket fejlesztenek: logika, együttműködés, koncentráció, esztétikai érzék, beszélő készség. A játék által a gyermek tapasztal, fejlődik, ami beépül az ő személyiségfejlődésébe, jobban megismeri önmagát, társait, együttműködőbb lesz és megtapasztalja a közösség értékeit. Bicikliket is szeretnénk vásárolni, hogy közös biciklitúrákra, iskolai programokra legyen lehetőségük a gyermekeknek.

Eszköz és anyagbeszerzés: készségfejlesztő játékok, biciklik.

Igényelt összeg: 3.574 RON

[/accordion_item]

[/accordion]