Május 5-9. közöt másodjára került megrendezésre a YEPP – Youth Empowerment Partnership Programme nemzetközi műhelymunkája, mely a fiatalokat a társadalmi vállalkozások világába vezette be.

A rendezvényen Olaszország, Spanyolország, Finnország, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Németország és Románia is képviselte magát.

Sok érdekes játék keretében sikerült megismerkednünk mindenkivel, és így összerázódott egy jó csapat.

Hasznos dolgokat tudhattunk meg Vernontól, a YouthBank írországi “atyjától”, aki gondoskodott a jó hangulatról is.

Paul és Simon nem tanulni, hanem tanítani érkeztek. Előadásokat tartottak a vállalkozásokkal kapcsolatban. Annyira jól sikerültek ezek a beszédek, hogy mindenki úgy érezte, hogy bármit el tud érni és meg tud valósítani.

Egyik érdekes program egy ötletelés volt olyan kezdeményezésekről, amelyet ki-ki a saját városában szeretne megvalósítani. Mi is kidolgoztunk egy jó ötletet, amiről majd a későbbiekben fognak hallani.

Volt városnézés is a napi teendőink között, amelyet hasznosan töltöttünk el. Azonkívül, hogy megtekintettük Berlin nevezetességeit, bepillantást nyerhettünk egy olyan boltba, ahol csak BIO termékeket forgalmaznak. Megtudhattuk tőlük, hogy 1973-ban nyílt a bolt. Ami érdekes, hogy csak nők dolgoznak itt, és ami nem meglepő, hogy a nagy üzletláncok a legfőbb ellenségeik.

Számos jó programnak lehettünk részesei napközben, de este sem unatkoztunk, mivel mindenki bemutatta a saját hagyományait, ételeit, és táncoltunk, énekeltünk is.

Sokat tanultunk, új barátokat szereztünk, és sok élménnyel gazdagodtunk, amit nem lehet szavakba önteni.