Idén harmadik alkalommal meghirdetett Ön Dönt pályázatunkra 12 civil szervezet jelentkezett.

A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni. Az erre a célra összegyűjtött pénzalap 17 800 ron, ez az összeg legalább 4 projekt finanszírozását teszi lehetővé.

A következő szervezetek pályáztak:

  1. Arany Griff Rend Egyesület
  2. Elek Apó Unokái Egyesület
  3. UNITÁRS Egyesület
  4. Valeo Art Egyesület
  5. Clear Water Egyesület
  6. SZIK Baranta Sportegyesület
  7. Tompa László Alapítvány
  8. Areopolis Floorball Sportegyesület
  9. Haáz Rezső Alapítvány
  10. KASZAJ Kulturális Egyesület
  11. Egy Mosoly az Életért Egyesület
  12. Nagycsaládosok „Szent József” Egyesülete

Hogyan dönthet?

Szavazzon arra a civil szervezetre / pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget. A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper és a Merkúr üzletekben. Vásárlás után írja rá a kasszaszalag hátára azt a számot (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 vagy 12), amelyik pályázatra szavaz, majd adja oda a pénztárosnak. Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol 2013. november 30.–december 12. között.

Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!

Ön Dönt projektek

Alább bemutatkoznak a szervezetek:

[expand title=”1. Arany Griff Rend Egyesület”]

A legősibb székely szék megpezsdült, Székelyudvarhely ismét anyavárossá lett, hiszen a középkori hagyományőrző mozgalom és kísérleti régészet központjává vált. Harcosaink igazi küzdelmekben, tüzes íjászattal, kardjaink csengésével elevenítik fel dicső múltunkat. A Vasszékely számunkra az ezeréves határainkért folytatott küzdelmeket jelképezi. Támogassa az Arany Griff Rendet, hogy harcosaink tovább öregbíthessék Udvarhely hírnevét.

Eszköz és anyagbeszerzés: 5 db. fegyverkabát (gambeson), 5 pár középkori cipő

Igényelt összeg: 3.685 ron

[/expand]

[expand title=”2. Elek Apó Unokái Egyesület”]

Az Elek Apó unokái Egyesület fő célja az oktatás színvonalának javítása. Mindenféle eszközt felhasználva próbáljuk a tanulók érdeklődését, a tanulás iránti motiváltságát felébreszteni és életben tartani, ugyanis az egyik legfontosabb dolog az egy életen át tartó tanulás alapjainak letétele. Ennek megvalósításához szeretnénk eszközöket beszerezni (videoprojektor, laptop). Segítségüket köszönjük!

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. videoprojektor, 1 db. laptop, 1 db. projekttartó állvány, 1 db. vetítővászon.

Igényelt összeg: 3.919 ron

[/expand]

[expand title=”3. UNITÁRS Egyesület”]

A világ megváltozott. Mások az igények és az elvárások. Megváltoztak a családok. Nagymama és Nagypapatársaim! Mi vagyunk az utolsó generáció, akik még átadhatják, amit szüleinktől, nagyszüleinktől tanultunk. Osszuk meg tudásunkat, tapasztalatunkat! Ja, hogy számítógépet kell használni?! Ez nekünk teljesen új, de nyitottak vagyunk az új dolgokra. Hát ezért szeretnénk megtanulni és használni mi is a számítógépet, vetítőgépet, nyomtatót. Tanítsatok! Tanítsuk egymást! Bizonyára lesz közöttünk idősebb is, fiatalabb is, a legkülönbféle tudással, érdeklődéssel. De optimizmussal és tenni akarással nézünk az új kihívás elé és megtanuljuk a modern számítógép kezelést is. Tudjuk, milyen nagy szükség van még ránk felnőtt gyermekeinknek és főleg unokáinknak. Mi még fittek, frissek, nyitottak, szóval MODERNEK vagyunk! Hát gyerünk, vágjunk bele! Mutassuk meg, mit tudunk! Modern Nagyi.

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. videoprojektor, 1 db. számítógép, 1 db. nyomtató.

Igényelt összeg: 3.585 ron

[/expand]

[expand title=”4. Valeo Art Egyesület”]

Az udvarhelyi fiatal tehetségeket szeretnénk támogatni ezzel a projekttel, annak érdekében, hogy részt tudjanak venni a helyi kulturális életben. Hivatásunknak érezzük, hogy mindent megtegyünk ezen cél érdekében. Ez a pályázat teszi lehetővé, hogy olyan felszerelést vásároljunk, amely a fiatal együtteseknek nagy segítséget nyújt. A megvalósításhoz elengedhetetlen az Önök segítsége.

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. gitárerősítő fej, 1 db. hangláda.

Igényelt összeg: 4.000 ron

[/expand]

[expand title=”5. Clear Water Egyesület”]

Ha megvásárolhatunk egy tanuló-haladó kategóriájú windsurf felszerelést, a székelyudvarhelyi lakosok egész nyáron díjmentesen tanulhatnak, gyakorolhatnak a zetelaki víztározónál ezzel a szörffel. Az egyesületünk tagjai szép idő esetén szinte minden hétvégén várják a kajakozni, kenuzni, szörfözni vágyókat. Ezáltal is szeretnénk elérhetővé tenni mindenki számára és megismertetni ezt, a környékünkön kevésbé elterjedt, aktív kikapcsolódási formát.

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. szörfdeszka, 1 db. vitorla és tartozékok.

Igényelt összeg: 4.000 ron

[/expand]

[expand title=”6. SZIK Baranta Sportegyesület Egyesület”]

A Baranta a történelmi magyar harci testkultúrából származó mozgások összegyűjtéséből létrehozott folyamatosan fejlődő hagyományos harcművészeti stílus, amely egy ma is formálódó magyar eredetű önálló néplélektanra és a népi kultúra ismeretére épül. A SZIK Baranta Egyesület egy Tatamit (birkózó szőnyeg) pályáz meg, mely nagyban segíti a biztonságos, sokoldalú fizikai edzést. A Tamási Áron Gimnázium diákjai is használhatják, testnevelés órákon olyan különböző talajgyakorlatokat tudnbak gyakorolni melyek e segédeszközök nélkül balesetveszélyesek lennének. Pályázunk még 40 db. nyílvesszőre, egyesületünk egyik célkitűzése, hogy mindenki számára a továbbiakban is elérhetővé tegye az íjászatot, melynek nélkülözhetetlen fogyó eszköze a nyílvessző.

Eszköz és anyagbeszerzés: tatami (birkózó szőnyeg), 40 db. nyílvessző.

Igényelt összeg: 3.546 ron

[/expand]

[expand title=”7. Tompa László Alapítvány”]

Mindannyian szeretnénk szebb, biztonságosabb jövőt teremteni gyermekeinknek. Ehhez ma elengedhetetlen a korszerű technika ismerete és használata. Támogatásukkal biztosíthatnánk a Tompa László Általános Iskola tanulói számára, hogy korszerűbb körülmények között tanulhassanak és felzárkózhassanak a mai világ követelményeihez. Köszönjük, hogy gyerekeink jövőjét segítenek megalapozni!

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. notebook, 1 db. videoprojektor.

Igényelt összeg: 2.878 ron

[/expand]

[expand title=”8. Areopolis Floorball Sportegyesület”]

Az AREOPOLIS Floorball Sportegyesület Tornaóra floorball módra! című kezdeményezésének célja egy sportos, mozgásban gazdag középiskolás közösség építése, egy egészséges Székelyudvarhely megteremtése, ahol a hosszútávon fenntartható fejlődést a lakosság aktív közösségi életre való ösztönzése, az élhető környezet megteremtése és amatőr sportprogramok szolgáltatása által az egészséges életmód felvállalásának tudatosítása is biztosítja. Egyesületünk olyan programra kéri a támogatást, amely a város középiskolásait életvidámabb magatartásra ösztönzi, sportolási lehetőséget, jobb közérzetet és egészségesebb mindennapokat biztosít számukra oly módon, hogy egy ütemesen fejlődő sportágat honosít meg városunkban: a teremhokit, más néven floorball-t, amely kiterjeszti a város lakossága előtt álló tömegsportolási lehetőségeket életkortól és nemtől függetlenül.

Eszköz és anyagbeszerzés: floorball felszerelés.

Igényelt összeg: 4.000 ron

[/expand]

[expand title=”9. Haáz Rezső Alapítvány”]

A Székelytámadt vár egy olyan öröksége a jelenkori Székelyudvarhelynek, amely több figyelmet és megbecsülést, valamint közösségi összefogást érdemel. Projektünk célkitűzése a történelmi örökség jelentőségének tudatosítása annak érdekében, hogy minden helyi lakos kötődést érezzen iránta, vállaljon szerepet a romos állapotok visszafordításának folyamatában, s a rendezésre álló eszközei révén ösztönözze, segítse a restaurálási munkálatok elkezdését.

PR és marketingtevékenység: tv szpottok, reklámok újságokban, flash reklámok portálokon, szórólapok.

Igényelt összeg: 4.000 ron

[/expand]

[expand title=”10. KASZAJ Kulturális Egyesület”]

Népzenei hagyományaink megismerése, elsajátítása és gyakorlása minden másnál jobban szolgálja az újabb nemzedékek közösséggé szervezését, anyanyelvi képességeiket és nyitottságukat a saját, illetve más nemzetiségek kultúrája felé. A ma élő táncház élménye mozgásba lendítette a saját gyökereik iránt érdeklődő városi fiatalok fantáziáját, amikor az addig alig ismert dallamok érzelmekkel telítődtek. Egyesületünk rendezvényei nevelő szerepet töltenek be, ráadásul ezek a fiatalok úgy sajátíthatják el az identitásunkat meghatározó népi kultúra elemeit, alapjait, hogy annak minden pillanata élmény számukra, így ismerkednek népünk szellemi, tárgyi értékeivel. Székelyudvarhely magyar nyelvű művelődési életéhez egyesületünk a legjobban minőségi munkával járulhat hozzá.

Eszköz és anyagbeszerzés: 3 db. hegedű, 2 db. brácsa, 1 db. koboz.

Igényelt összeg: 2.320 ron

[/expand]

[expand title=”11. Egy Mosoly az Életért Egyesület”]

Egyesületünk fontos küldetése a fiatalok önkéntes munkára való buzdítása és segítése. Ifjú önkénteseink szebbé, tartalmasabbá teszik a gyerekotthonok és öregotthonok lakóinak napjait, örömöt, mosolyt csalnak arcukra amikor szüreti mulatságot szervezenek nekik, „mikuláskodnak”, angyalfiát visznek… Célunk a rászoruló emberek felkarolása, támogatása, segítségnyújtás. Kérjük, támogassa pályázatunkat szavazatával. Köszönjük!

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. laptop, 1 db. videoprojektor.

Igényelt összeg: 3.670 ron

[/expand]

[expand title=”12. Nagycsaládosok „Szent József” Egyesülete”]

A székelyudvarhelyi „Szent József” Nagycsaládosok Egyesülete, mint most induló egyesület, számítástechnikai eszközökre pályázik az egyesület munkájának végzéséhez, megkönnyítéséhez. A számítógép segítségével tudnánk tájékozódni pályázatokról, pályázatokat írni. Ezáltal az egyesület nagycsaládosait eredményesebben támogatni. Ez a pályázat lenne az „ELSŐ LÉPÉS”-ünk, amihez segítségét kérjük a közösségi kártyával rendelkezőknek, támogassanak szavazataikkal, hogy megkönnyítsék az egyesület munkáját.

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. notebook, nyomtató, router, hangszóró, memóriakártya.

Igényelt összeg: 4.000 ron

[/expand]