Idén első alkalommal meghirdetett Ön Dönt pályázatunkra 7 udvarhelyi és udvarhelyszéki civil szervezet jelentkezett.

A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni. Az erre a célra összegyűjtött pénzalap 11.000 ron, ez az összeg 3 projekt finanszírozását teszi lehetővé.

A következő szervezetek pályáztak:

  1. Delphi Egyesület
  2. Ficánka és Barátai Egyesület
  3. NaturGlob Alapítvány
  4. Tehetség és Szorgalom Alapítvány
  5. Eszterlánc Alapítvány
  6. Székelyudvarhelyi Ifjúsági Alapítvány
  7. Feel Good Sportegyesület

Hogyan dönthet?

Szavazzon arra a civil szervezetre / pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget. A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper üzletekben és a Merkúr áruházban. Vásárlás után írja rá a kasszaszalag hátára azt a számot (1, 2, 3, 4, 5, 6, vagy 7), amelyik pályázatra szavaz, majd adja oda a pénztárosnak. Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol 2013. febr. 25. – március 10. között.

Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!

Ön Dönt projektek

Alább bemutatkoznak a szervezetek:

[toggle title=”1. Delphi Egyesület”]

A Delphi Egyesület 4 éve kínál szabadidős programokat, táborokat gyermekek és fiatalok számára; tart képzéseket, iskolán kívüli nevelési foglalkozásokat, versenyeket középiskolásoknak és szervezi a Fiatal Pedagógusok Fórumát. Rendezvényeink zavartalan megvalósulásához szükséges eszközök (videoprojektor, mikrofon, hangfalak) beszerzésére kérünk támogatást. Segítségüket köszönjük!

[/toggle]

[toggle title=”2. Ficánka és Barátai Egyesület”]

Szeretnénk székelyruhákat vásárolni, amit gyerekeink különböző rendezvényeken, ünnepek alkalmával viselhetnek. Fő célunk: gyerek-pedagógus-szülő közös, együttes ünneplése, ezáltal jó kapcsolatok kialakítása, a mikró és makró környezet nevelése – az összetartozás és együttes élmény biztosítása. Mentsük meg értékeinket az utókor számára is! Váljék igényükké a hagyományápolás, a természeti és népi kultúránk iránti érdeklődés, értékeink megbecsülése. Tanulják meg a magyar nép szeretetét, tiszteletét.

[/toggle]

[toggle title=”3. NaturGlob Alapítvány”]

A diákoknak örömet kell szerezni, hogy érezzék, támogatják is őket, nem pedig csak szidják, hogy nem tanulnak, sokat lógnak, stb. Ha sikerül a figyelemfelkeltő kampányunk, értesülhetnek arról, hogy létezik olyan szervezet már a város területén is, amely segít nekik abban, hogy a tanulásnak pozitív, „napos” oldalát lássák meg.

[/toggle]

[toggle title=”4. Tehetség és Szorgalom Alapítvány”]

Sok kis életrevaló cserkész egy közösségi sátor alá befér,
s szívük együtt dobbanva egy életre való kalandot remél.
Előfordulhat, hogy a lustaság csábít, de ne feledd, hogy a nevelés számít!
Add ránk voksodat bátran, s ne félj, gondoskodunk, hogy a sátor alá te is beférj!

[/toggle]

[toggle title=”5. Eszterlánc Alapítvány”]

Múltból építkező jövő. Hisszük, hogy az a gyerek, aki ismeri múltját, megbecsüli a jövőjét. Erre neveljük az eszterláncos gyerekeket, akik kicsattanó örömmel vesznek részt egy szüreti bálon, egy farsangtemetésen. A Sokszínű Európa arculatának megőrzése szempontjából is fontos saját identitástudatunk megőrzése, nemzeti hagyományaink ápolása. Kérjük, szavazatukkal támogassák az Eszterlánc Napközi otthon gyerekeinek kultúránk megőrzését és ezáltal annak továbbvitelét.

[/toggle]

[toggle title=”6. Székelyudvarhelyi Ifjúsági Alapítvány”]

Az UFF alapítványaként a Székelyudvarhelyi Ifjúsági Alapítvány (SZIA) több mint 10 éve vesz részt a székelyudvarhelyi fiatalok kulturális nevelésében és szórakoztatásában. Egyik legnépszerűbb tevékenysége az ösztöndíjprogramja volt. Célunk a pályázat által megnyert összegből egy olyan előadó- illetve rendezvénysátor vásárlása, amelyet fel tudunk használni rendezvényeinken. Az idén második alkalommal szervezzük meg a Székely Hagyományőrző és Tehetségkutató Gyerektábort, amelyen nagy szükségünk lesz egy előadósátorra.

[/toggle]

[toggle title=”7. Feel Good Sportegyesület”]

Egyesületünk e közösséget szolgálja. Tömegfutást, tematikus kerékpártúrákat, kalandtúrákat, gyalogtúrákat szervezünk. Rendezvényeink biztonságosabb lebonyolítása és a résztvevők színvonalasabb kiszolgálása érdekében szükségünk van néhány nélkülözhetetlen eszközre (rádió adó-vevőkre, speciális kamerára és GPS-re). Rendezvényeink nyitottak. Téged is várunk!

[/toggle]

 

Az Ön dönt pályázati alapból megvalósított legutóbbi két projekt:

1.  A SZIK-Baranta Sportegyesület a baranta küzdősport népszerűsítését több nyári táborban és rendezvényen való részvétellel valósította meg, 8 helyszínen, 20 napon át az érdeklődők (több mint 2500 jelenlevő) ingyen kipróbálhatták a támogatási összegből megvásárolt eszközöket. Az egyesület a jövőben is folytatja népszerűsítési programjait.

HPIM1024.JPG

HPIM1047.JPG

HPIM1047.JPG

2. A Gondviselés Segélyszervezet egy sikeresen kivitelezett kampányban felvilágosított több mint 200 udvarhelyi és környékbeli kismamát az anyatejjel való szoptatás fontosságáról. Az Udvarhelyszéki anyák csoportja később is folyamatosan szolgáltatott és szolgáltat hiteles információkat a témában.

kep 4 kep 5 kep 6
kep 7 kep 8 kep 9
kep 10 kep 11 kep 12