A Közösségi Alapítvány kezdeményezésére, a Székelyudvarhelyi Római Katolikus Plébániával együttműködve pályázatot hirdetünk a Jézus Kápolna körüli tér parkosítására.

A műemlék és a főút közötti területre egy természetközeli parkot képzeltünk el, ahová tájékoztató táblákat és padokat teszünk, fákat, bokrokat ültetünk és az itt átfolyó patak szabályozása is szerepel a terveink között. Ez a Városi Kaláka programunk következő állomása.

Pályázat határideje: A terveket július 16-ig várjuk a pr@szka.org e-mailcímre vagy személyesen a Bethlen Gábor 55. szám alatti irodánkban du. 4 óráig.

Pályázat elbírálása: A terveket a helyi médiában és a honlapunkon fogjuk ismertetni, mert a közösség szavazással fogja eldönteni, hogy melyik terv szerinti parkot szeretnék, hogy közösen megvalósítsuk.

Támogatás: A beruházás értékét csak hozzávetőlegesen tudjuk megbecsülni. Ez függ az adakozási kedvtől és az önkéntesek munkájától. A Városi Kaláka keretében a legutóbbi beruházás értéke – lásd Szabók grund – 54.000 lej volt.

Olyan önkéntes pályázóktól várunk pályamunkákat, akiknek szívügyük Székelyudvarhely. A legnagyobb elismerés a pályamunka széleskörű ismertetése lesz, továbbá a közösség elismerése a szavazatok alapján. A nyertes pályamunkára és megvalósításra majd a szakmai önéletrajzban is lehet hivatkozni. Ezenkívül a megvalósítás színhelyén a köszönő táblán kiemelt helyre kerül a tervező(k) neve. Továbbá a Közösségi Alapítvány által megjelentetett híranyagokban is szerepelni fog. 
 
A tervezők itt letölthetik a topo- és helyszínrajzot.