A kobátfalvi Gálfi Sándor Egyesület 2011. október végén indította Homokóra nevű programját, amely 2012. január elején fejeződött be. A programot a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány a Jó Ötlet alapból támogatta. Az egyesület tankönyveket, munkafüzeteket és audio kazettákat vásárolt az iskola hatodik osztályos tanulóinak.

Azóta hetente használják az eszközöket nagy sikerrel. A diákok szeretik, a tanítást is sokkal könnyebbé teszi, mivel a tanárnő nem kell folyamatosan fénymásolja az anyagot és nem kell azon törje a fejét, hogy minden egyes órára mit készítsen elő. A témák érdekesek és a nyelvtan is játékos. Színes képeket is tartalmaznak, ami nélkülözhetetlen, ha gyerekekről van szó.

Ezek a tananyagok nem csak erre az évre szólnak, hanem az elkövetkezendő tíz évre is. Így több generációnak segíthetnek abban, hogy a gyerekek könnyedén és szórakoztató módon fejleszthessék nyelvi képességeiket. „Köszönjük szépen a támogatást és reméljük a közeljövőben is lesznek ilyen projektek.” – összegezte véleményét Péter Tünde, a kobátfalvi Gálfi Sándor Általános Iskola angol szakos tanárnője.